Menu

IASI: 0232 206 180 | 0752 245 226

BRAILA: 0339 110 802 | 0745 399 196

3 schimbări de dietă la femeile peste 50 ani

Corpul nostru se schimbă pe măsură ce îmbătrânim, iar pentru femeile de peste 50 de ani, consumul de alimente potrivite devine și mai important pentru a evita problemele de sănătate.

Trei substanțe nutritive sunt importante pentru a combate cele mai frecvente schimbări cauzate de îmbătrânire:

  1. Calciu pentru sănătatea oaselor

Majoritatea femeilor în vârstă înțeleg că riscul de a dezvolta osteoporoza, această boală osoasă, crește odată cu vârsta. De fapt, 1 din 3 femei peste 50 de ani are riscul unei rupturi osoase cauzate de osteoporoză. Osteoporoza afectează și bărbații, dar în mai mica măsură.

Absorbim mai puțin calciu pe măsură ce îmbătrânim, iar capacitatea femeilor de a tolera lactatele - cele mai bune surse de calciu - scade, de asemenea, odată cu înaintarea în vârstă. Femeile peste 50 de ani au nevoie de 1.200 de miligrame de calciu zilnic. Utilizați eticheta privind informațiile nutriționale de pe produsele alimentare pentru a urmări aportul dvs. de calciu.

  1. Proteine ​​pentru masă musculară sănătoasă

Femeile în vârstă tind să stea mai mult, să facă mai puțin efort. Sarcopenia este un sindrom caracterizat prin pierderea progresivă şi generalizată a masei şi forţei (performanţei) musculare cu riscul de apariţie al unor efecte adverse, cum ar fi dizabilitatea fizică, calitate de viaţă scăzută şi moarte. Femeile de aproape 80 de ani s-ar putea să fi pierdut jumătate din masa musculară scheletică. Mâncarea cu suficientă proteină reduce impactul pierderii musculare.

  1. Vitamina B-12 pentru buna funcționare a creierului

Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, absorb mai puțini nutrienți din alimentele consumate. Un element nutritiv cheie este vitamina B-12, esențială pentru menținerea globulelor roșii sănătoase și a funcției creierului. Cele mai bune surse de vitamina B-12 sunt ouăle, laptele, carnea slabă, peștele și cerealele. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă aveți nevoie și de un supliment de vitamina B12.

Câteva sfaturi:

- Concentrarea pe cereale integrale, fructe și legume va ajuta la evitarea multor probleme comune care vin odată cu vârsta;

- Beți înainte de a vă fi sete. Modul în care corpul detectează setea se schimbă pe măsură ce îmbătrânim. Asigurați-vă că beți multă apă, chiar dacă nu vă este sete. Purtați o sticlă de apă și beți un pahar la fiecare masă.

- Faceți un plan privind alimentele consumate, stabilind astfel modul în care veți obține nutrienții cheie. Scrieți planul într-un calendar. Planificându-vă să mâncați un măr, cresc șansele să se și întâmple acest lucru.

 

 
▲ SUS