Menu

IASI: 0232 206 180 | 0752 245 226

BRAILA: 0339 110 802 | 0745 399 196

Cerințe călătorii în străinătate

Persoanele care călătoresc din România către alte țări din Europa pot verifica cerințele de călătorie, inclusiv tipul de test solicitat (RT-PCR sau Antigen Covid-19) pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Detalii aici.

Informații utile despre testul Antigen Covid-19:

 1. testul Antigen SARS CoV2 (Covid-19) este un test rapid, de tip tampon, cu recoltare probă din nas;
 2. costul este 100 lei, cu eliberarea in maxim 1 oră, în limbile română și engleză;
 3. valabilitatea testului Antigen Covid-19 se calculează de la data/ora recoltării, verificați să vă încadrați în valabilitatea solicitată de autoritatea ce vă cere testul;
 4. purtarea măștii de protecție și distanțarea fizică față de ceilalți pacienti este obligatorie;
 5. este responsabilitatea Dvs. să vă informați la ambasadă/compania aeriană/agenția de turism etc. dacă sunt necesare documente suplimentare în afară de rezultatul testului.

Informații utile despre testul RT-PCR Covid-19:

 1. recoltarea probelor se face pe bază de exudat din nas și din gât;
 2. costul testului RT-PCR Covid-19 este 250 lei (se poate plăti în numerar sau folosind cardul);
 3. costul testului RT-PCR MULTIPLEX – COVID-19 (Coronavirus) + GRIPA INFLUENZA A/B este 320 lei (se poate plăti în numerar sau folosind cardul);
 4. în mun. Iași, eliberarea rezultatelor se face în maxim 6h de la recoltare (inclusiv sâmbăta și duminica);
 5. valabilitatea testului RT-PCR Covid-19  se calculează de la data recoltării, verificați să vă încadrați în valabilitatea solicitată de autoritatea ce vă cere testul;
 6. cu 4 ore înainte de recoltarea probelor nu beți, nu mâncați, nu fumați, nu vă spălați pe dinți;
 7. purtarea maștii de protecție și distanțarea fizică față de ceilalți pacienți este obligatorie;
 8. este responsabilitatea Dvs. să vă informați la ambasadă/compania aeriană/agenția de turism etc. dacă sunt necesare documente suplimentare în afară de rezultatul testului.

Accesarea online a rezultatului, în limbile română și engleză, se poate face prin scanarea codului QR sau pe bază de CNP/cod de acces: 

1 - pe bonul de eliberare rezultat (document primit de la recepția laboratorului odată cu recoltarea probelor) se află un cod QR a cărui scanare permite vizualizarea rezultatului; totodată, pe rezultatul testului se află același cod QR ce poate fi scanat oricând pentru vizualizarea online a rezultatului sau verificarea autenticității rezultatului de către autorități;

2 – rezultatul poate fi vizualizat online, la adresa rezultatepacienti.laboratorpraxis.ro sau intrând pe site-ul nostru laboratorpraxis.ro și dând click pe butonul portocaliu din dreapta sus "Vizualizare rezultate pacienți". Se va introduce CNP-ul şi codul de acces precizat în partea de jos a bonului de eliberare rezultat (document primit de la recepția laboratorului), apoi se dă click pe "Descarcă". Documentul descărcat poate fi tipărit.

În mun. Iași, recoltarea se face pe bază de programare. În vederea programării, va fi trimisă o solicitare prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin mesaj pe pagina noastră de Facebook. Vor fi comunicate numele și prenumele persoanelor care doresc programare, precum și data dorită pentru testare. Vă rugăm să folosiți un singur canal de comunicare (e-mail SAU FB Messenger) pentru a evita situația dublării programărilor. Vă asigurăm că răspundem tuturor solicitărilor primite. În maxim 24 ore, pe aceleași canale de comunicare vom transmite data și intervalul orar în care sunt programate.  

▲ SUS