Menu

IASI: 0232 206 180 | 0752 245 226

BRAILA: 0339 110 802 | 0745 399 196

Mierea - izvor de sanatate

Ce este mierea crudă? Este un îndulcitor pur, nefiltrat și nepasteurizat, făcut de albine din nectarul florilor. Cea mai mare parte a mierii consumate astăzi este miere procesată, încălzită și flitrată după strângerea din stup. 

Spre deosebire de mierea prelucrată, mierea crudă păstrează valorile sale nutriționale și beneficiile pentru sănătate. Mierea conține 22 de aminoacizi, 27 de minerale și 5000 de enzime. Mineralele includ fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu și seleniu. Vitaminele găsite în miere includ vitamina B6, tiamina, riboflavina, acidul pantotenic și niacina.

Mierea crudă conține de obicei polen și propolis, ceea ce îi întărește beneficiile pentru sănătate. Mai poate conține albine moarte, părți din corpul lor, bucăți de ceară sau alte impurități ce sunt eliminate de regulă înainte de îmbuteliere. Mierea crudă nu este filtrată ori pasteurizată și nu conține aditivi.

Cea mai mare parte a mierii comercializate în magazine este una intens procesată, încălzită excesiv, ceea ce conduce la distrugerea enzimelor naturale, a vitaminelor și mineralelor. Filtrarea și procesarea elimină o mare parte din fitonutrienții benefici, precum polenul și propolisul. Aspectul foarte limpede al mierii și textura precum cea a unui sirop sunt un indiciu privind gradul ridicat de procesare.

Mierea crudă este o sursă naturală de energie, întărește sistemul imunitar, sprijină vindecarea unor răni, precum arsurile, este eficientă în tratarea tusei. 

Deși mierea este o hrană accesibilă, albinele petrec mii de ore pentru colectarea polenului de la aproximativ 2 milioane de flori pentru a face o jumătate de kilogram de miere pură. Mierea este de obicei aproximativ 18% apă, dar cu cât conținutul de apă este mai mic, cu atât calitatea mierii este mai bună. Mierea nu are nevoie de depozitare specială sau de refrigerare - consumați-o luând cu lingura direct din borcan.

▲ SUS