Menu

IASI: 0232 206 180 | 0752 245 226

BRAILA: 0339 110 802 | 0745 399 196

Teste pentru analiza urinei

Colega noastră Andreea Mirela Dîrvariu, chimist specialist în virusologie în cadrul Laboratorului Praxis din Iași, vorbește despre examenul de urină:

„Testul de urină este una dintre cele mai frecvente investigații de laborator, analiza compușilor din urină permițând depistarea unor infecții sau disfuncții în organism. Astfel, nivelul de glucoză ofera indicii privind diabetul zaharat, proteinele din urină sunt asociate bolilor renale, nitriții indică infecții ale tractului urinar, în timp ce leucocitele insoțesc toate afecțiunile renale și extrarenale.

Pentru analiza sumarului de urină se recomandă prima urină de dimineață, întrucât este relativ lipsită de influențele datorate alimentației ori efortului fizic. Se recomandă ca recoltarea să se facă din jetul urinar mijlociu pentru a se evita contaminarea cu elemente celulare și bacteriene de la nivelul tractului urinar extern și de la nivelul organelor genitale externe.”

Informații suplimentare despre modalitatea de recoltare a probelor în vederea efectuării analizelor medicale regăsiți aici

▲ SUS